Jurk en cape koningin Máxima zijn te zien in TextielMuseum • Tilburgers.nl - Nieuws uit Tilburg •

2021-12-28 07:42:43 By : Ms. Sophie Zheng

Tilburgers.nl – Nieuws uit Tilburg

Nieuws vandaag en nu in Tilburg

Het ensemble dat koningin Máxima op Koningsdag heeft gedragen tijdens het bezoek aan Tilburg is vanaf vrijdag 28 april tot en met 11 juni 2017 te bewonderen in het TextielMuseum. Het museum is zeer verheugd dit derde meesterstuk, gemaakt door Jan Taminiau, toe te mogen voegen aan de tentoonstelling ‘Oranje Boven! | Koninklijk Textiel’.

Voor de cape heeft Jan Taminiau in samenwerking met het TextielLab van het TextielMuseum een bijzondere jacquard geweven stof ontwikkeld die geleidelijk overloopt in zowel kleur als garen. De tentoonstelling ‘Oranje Boven | Koninklijk Textiel - Meesterstukken’ is op vrijdag 28 april om 10:00u officieel geopend voor publiek door burgemeester Peter Noordanus.

Meer informatie en openingstijden zijn te vinden op de website van het TextielMuseum.

Gerelateerde berichten:Tentoonstelling ‘Oranje boven!’ bij het Textielmuseum Nieuwe weefmachine TextielLab ideaal voor kunstenaars en ontwerpers Haute couture van Chanel tot Iris van Herpen in november in Textielmuseum Designer mondkapjes bij Textielmuseum TextielLab krijgt predicaat Hofleverancier Textielmuseum trekt opnieuw meer bezoekers in 2019 Textielmuseum heeft nu ook een open Wifi-verbinding en maakt gebruik van QR barcodes TextielMuseum wil nieuw makershart van de stad creëren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Ja, ik wil een gratis abonnement op het Tilburgers Weekoverzicht

Tilburgers.nl is sinds 2007 dé nieuwswebsite van Tilburg. Word Vriend van Tilburgers.nl en doneer, zodat Tilburgers.nl blijft bestaan! Eenmalige donatieMaandelijksElk kwartaalJaarlijks Bedrag ( ) * iDEAL Hierbij machtig ik Stichting Onafhankelijke Media om het bovenstaande bedrag periodiek van mijn rekeningnummer af te schrijven. Donaties kunnen ook direct naar de SNS-bankrekening van Stichting Onafhankelijke Omroep overgemaakt worden: IBAN:NL12 SNSB 0320 1343 77

Elke zondag om 18.00 uur versturen wij het Tilburgers Weekoverzicht.

Als u deze ook wenst te ontvangen, kunt u zich hier aanmelden. U ontvangt dan een automatisch verstuurde bevestiging van uw inschrijving. Indien deze niet aankomt of erg lang op zich laat wachten, controleer dan ook even de map met 'spam' (ongewenste berichten).

Controleer de inbox (of spammap) van uw e-mailprogramma om uw abonnement te bevestigen.

Tilburgers.nl is onderdeel van Stichting Onafhankelijke Media. SBS bank: IBAN:NL12 SNSB 0320 1343 77