Nieuw brandstofsysteem voltooid op Grissom Air Reserve Base in Indiana

2021-12-20 09:25:08 By : Ms. Sophia Bi

BUNKER HILL, Ind. - Een revisie van een nieuw brandstofsysteem voor vliegtuigen is voltooid op de Grissom Air Reserve Base in het noorden van Indiana, na een aantal jaren werk om een ​​systeem te vervangen dat in de jaren vijftig was geïnstalleerd.

Het brandstofhydrantsysteem van $ 35 miljoen ging onlangs online en verving het voormalige brandstofsysteem van de basis, waarvoor tankwagens de basis moesten betreden om de brandstoftanks bij te vullen, meldde de Kokomo Tribune.

Maar met het nieuwe systeem kan brandstof worden gelost door tankwagens die nooit de belangrijkste militaire installatie hoeven te betreden, wat duidelijke veiligheidsvoordelen oplevert, zei luitenant-kolonel Matt Garvelink, commandant van het 434e Squadron van de veiligheidstroepen.

"Elke keer dat we extra afstand kunnen creëren tussen Grissom's activavoertuigen met 50.000 pond vliegtuigbrandstof, is dat een goede optie", zei hij in een persbericht.

Danny Bowlin volgt het lossen van brandstof uit een tankwagen op 28 april 2021. (Douglas Hays/Air Force)

Het nieuwe brandstofsysteem heeft een stroomcapaciteit van ongeveer 2.271 liter per minuut en kan vier vliegtuigen op dezelfde parkeerrij van brandstof voorzien. Het kan ook tegelijkertijd vliegtuigen bijtanken en leegmaken in de basis, die zich in de buurt van Bunker Hill bevindt, ongeveer 60 mijl (96 kilometer) ten noorden van Indianapolis.

Het werk aan het project, dat werd betaald door het Defense Logistics Agency, begon in 2015, maar het ontwerpwerk dateert van 2012.

Grissom-commandant Thom Pemberton zei dat hoewel het ongeveer negen jaar duurde van ontwerp tot voltooiing, de nieuwe infrastructuurupgrade die de basis tot ver in de toekomst zal helpen.